Despre mine

Adina AmironeseiBine ai venit!

Sunt Adina Amironesei – un om simplu, un explorator al vieții, și sunt fascinată de complexitatea ființei umane și a Universului în aceeași măsură. Iubesc oamenii și cred că în fiecare dintre noi există lucruri minunate care merită descoperite.

Mă bucur de fiecare dată când reușesc să aduc un zâmbet în sufletul cuiva și cred că nu există lucru mai frumos decât să fiu martorul înfloririi unui om în potențialul său maxim.

Îmi place să ofer celor pe care îi cunosc nu doar informații ci mai ales prietenie, căldură sufletească, curaj și încredere într-o viață fericită și împlinită.

Cred cu tărie că există un potențial extraordinar în fiecare dintre noi pentru a depăși limitele condiției umane: frica, suspiciunea, îndoiala și ura.

Cred cu tărie că acest potențial și puterea interioară a fiecăruia așteaptă doar un click pentru a fi accesate.

Cred că că noi toți suntem aici pentru a experimenta lucruri diferite și nimeni nu ar trebui să concureze cu nimeni deoarece experiențele fiecăruia sunt doar diverse modalități de a ne regăsi.

Cred că suntem conștiință în manifestare și toți avem în noi bunătatea. Depinde doar de noi dacă vrem s-o găsim.

Cred că primii pași spre o nouă eră și spre iubire sunt : toleranța, acceptarea și compasiunea pentru toate ființele din jurul nostru, dar mai ales pentru semenii noștri.

Cred că suntem oglinzi fiecare dintre noi unii pentru ceilalți și în acest fel ne ajutăm reciproc să evoluăm. Și mai cred că în fiecare experiență există înțelepciune iar noi trebuie doar să fim răbdători să o găsim.

IUBESC OAMENII în toată diversitatea lor, cu toate stările lor… pentru că simt că am fost și sunt fiecare dintre ei.

Aceasta este convingerea mea și “religia” mea.

***

Am început să scriu articole din decembrie 2007 -pe blogul Universul meu– din dorința de a da mai departe informații care ne ajută să evoluăm și să devenim din ce în ce mai conștienți de natura realității și potențialul uman.

Pe lângă acestea am inclus și recomandări de filme documentare dar și filme artistice, povești de viață reale care aduc inspirație, bucurie și curajul de a depăși provocările vieții. În prezent sunt pe acel blog 680 de articole care te așteaptă, enjoy!

Calificări:

consilier pentru dezvoltare personală acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale – cod COR 242324;

consilier în Psihoterapie Pozitivă – formare recunoscută de WAPP – World Association of Positive Psychotherapy;

formator acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale – cod COR 242401;

absolventă a cursului postuniversitar ‘Consiliere și Orientare’ de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (Univ. “Babeș-Bolyai” Cluj Napoca);

curs ‘Psihologia trezirii și evoluției conștiente’ – lect. univ. dr. Ovidiu Brazdău;

– absolventă a Facultății de Chimie (Univ. “Al.I.Cuza” Iași);

– doctor în Fizică (Univ. “Al.I.Cuza” Iași).

“Istoric”:

15 ani dedicați studiului conștiinței, experienței conștiente, psihologiei trezirii, transformării interioare și evoluției umane, curentelor spirituale mai vechi și mai noi;

– participări la numeroase conferințe și workshop-uri susținute de traineri români și străini.

Experiență profesională (în dezvoltare personală și transpersonală):

  • Sesiuni de consiliere individuală și de grup: peste 1200;
  • Ore de seminar/curs/workshop livrate: peste 1600;
  • Trainer profesionist: de 10 ani;

Servicii:

Consiliere pentru dezvoltare personală și transpersonală, coaching, mentoring, și lămuriri privind subiectele tratate pe blog sau în emisiuni – telefonic, pe skype sau prin întâlniri 1 la 1. Pentru a stabili o ședință de consiliere îmi poți scrie pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com.

Conferințe, seminarii interactive, tabere – programul acestora fiind anunțat din timp aici pe blog și în newsleter. Te aștept cu drag ?

***

Conform Standardului Ocupațional, Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în evoluția personală şi profesională, valorificând și dezvoltând resursele și potențialul propriu.

Specialistul în consiliere pentru dezvoltare personală este o persoană neutră, imparțială, care îi susține pe clienți în investigarea situațiilor problemă și facilitează explorarea soluțiilor potențiale pentru reglarea eventualelor disfuncționalități induse în plan personal și în relațiile socio-profesionale de către o serie de factori perturbatori extrem de variați printre care se înscriu: volumul și complexitatea activităților desfășurate în mod curent, multiplele responsabilități asumate în familie și societate, imprevizibilitatea contextelor de lucru, dinamica schimbărilor și nevoia continuă de adaptare în situații noi, presiunea informațională etc.

Intervenția specializată a consilierului pentru dezvoltare personală constă în ghidarea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea sondării și relevării propriilor capacități și resurse și a conștientizării punctelor critice din existența proprie și a posibilităților de depășire a situațiilor neconvenabile într-o manieră particularizată.

 

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus